Cu o lună înaintea startului Turului României, Federaţia Română de Ciclism a adus noi modificări traseului pe care se va desfăşura competiţia. În ciuda faptului că prologul celei de-a 50-a ediţie a Micii Bucle este programat pe 30 iunie, forma finală a traseului va fi făcută publică săptămâna viitoare, una dintre necunoscutele momentului fiind oraşul unde se va sosi în penultima etapă, organizatorii oscilând între Bacău şi Vaslui. Cele mai importante modificări au fost efectuate la primele două etape, care ar fi trebuit să se încheie la Cluj şi, respectiv Vatra Dornei. “Deşi în urmă cu o lună ne asigurase de sprijinul său, primarul Clujului, Emil Boc, ne-a refuzat categoric la începutul acestei săptămâni”, ne-a declarat Bogdan Floareş, directorul de organizare al Turului României. “Motivarea domniei sale a fost aceea că nu poate primi carvana întrucât oraşul este şi aşa foarte aglomerat”, a continuat Floareş. În aceste condiţii, prima etapă va pleca din Marghita, va trece prin Satu Mare şi se va încheia la Baia Mare. Cicliştii care vor participa în Turul României ar fi trebuit să sosească în a doua etapă la Vatra Dornei. Dar, din cauza unor probleme financiare, finalul va fi la Miercurea Ciuc. Etapa a treia se va încheia la Botoşani, cum era prevăzut, dar startul se va da din zona Lacului Roşu, iar caravana va străbate Cheile Bicazului şi oraşul Târgu Neamţ. Etapa a patra va porni din Botoşani, iar finalul va fi la Bacău sau la Vaslui, iar în funcţie de decizia oficialilor FRC, se va stabili şi traseul etapei a cincea, cert fiind faptul că sosirea va avea loc la Galaţi. Ultima etapă, Buzău – Bucureşti a rămas nemodificată.
Organizatorii intetnţionează să aducă la start 18 echipe, iar până în acest moment există confirmări de la echipe din Ucraina, Moldova (echipa naţională), Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia, Danemarca, Olanda, Ecuador (echipa naţională). Au fost invitate şi se aşteaptă confirmarea de la naţionalele Argentinei şi Israelului. România va participa cu echipa naţională şi cu două sau trei echipe de club.
Tricourile galben, alb şi tricolor au deja sponsorizări confirmate, iar pentru tricourile roşu, verde şi albastru există discuţii cu mai mulţi sponsori. Partener media principal al Turului României va fi MediaPro şi există posibilitatea ca sosirea din ultima etapă, de la Bucureşti, să fie transmisă în direct pe unul dintre posturile de televiziune ale trustului.
Traseul Turului României 2013:
Prolog – 30 iunie: contratimp pe echipe – Marghita
Etapa 1 – 1 iulie: Marghita – Satu Mare- Baia Mare
Etapa 2 – 2 iulie: Dej – Miercurea Ciuc
Etapa 3 – 3 iulie: Lacul Roşu – Cheile Bicazului – Tg. Neamţ – Botoşani
Etapa 4 – 4 iulie: Botoşani – Bacău sau Vaslui
Etapa 5 – 5 iulie: Bacău sau Vaslui – Galaţi
Etapa 6 – 6 iulie: Buzău – Bucureşti
Varianta iniţială de traseu, aici.
3 Comments
Triciclistul
Eu propun să se facă ture pe centura Bucureştiului până la pierderea cunoştinţei!
Triciclistul
Mai am o propunere! Eu aş ţine tURUL rOMÂNIEI doar noaptea sau maxim când e ceaţă că doar aşa d-nul nO KAK ar putea organiza ceva măreţ ce nu a văzut Parisul! Ce realizări măreţe a făcut nO KAK de când e preşedinte, exceptând decalarea tUrului, eu cred că a găsit turul pantalonilor şi crede că e cel mai tare! Eu cred că vrea să ţină următorul concurs în pasaj la unirii că poate aşa se poate lauda că a găsit luminiţa de la capătul tunelului!
Pingback: Turul ciclist al Romaniei se incheie la Bucuresti | Feeder