Related Articles

29 Comments

 1. 1
  Avatar

  CSC Marghita

  Cum spune si regulamentul, suspendare se da pt clubul care nu participa la campionate nationale in sezonul precedent cu nici un sportiv. Noi anul asta am participat cu un sportiv de la CSC Marghita la Campionatele nationale de mtb, ce se poate dovedi si in scris, nu doar verbal. Clubul nostru este afiliat la federatie din 2012 iunie, faptul ce inseamna ca nu am avut cum sa ne participam anul trecut la campionate, si oricum stiti fff bine ca sportivii de performanta nu cresc pe garduri…..in al 2lea rand dupa art. 29 din regulamentulfederatiei, spune clar ca la sedinta de CA la care se discuta suspendarea, va fi invitat un reprezentant al structurii sportive in cauza. sincer noi nu am fost invitati la aceasta sedinta,faptul care dovedeste ca aceasta hotarare consideram nelegala si nula.Consideram ca din aceasta declaratie reiese faptul ca actualul CA este bazata doar pe minciuni. Dl Radi

  Reply
 2. 2
  Avatar

  Vasile Selejan

  Buna ziua Domnule Radi,

  Am verificat iarasi rezultatele de la Campionatele Nationale de MTB. Regretam faptul ca, nu regasim niciun sportiv licentiat la clubul CS Ciclism Marghita la startul acestui concurs. Din contra, CS Ciclism Marghita a licentiat 2 sportivi si un manager, in perioada prmergatoare Turului Tinutului Secuiesc. Cum nationalele de MTB s-au desfasurat inaintea Turului Tinutului Secuiesc, este evident faptul ca, nu ati participat cu niciun sportiv la evenimentul pe care-l invocati.
  Inr-adevar, invitam un reprezentant al clubului, potential de a fi suspendat, in cazurile in care sunt dubii cu privire la incalcarea statutului si a regulamentelor, sau la neconcordanta dintre dosarul de afiliare si realitatea faptica. In cazul neachitarii datoriilor financiare catre federatie si a neparticiparii la campionatele nationale, cu cel putin un sportiv, invitarea unui reprezentant al clubului in culpa este inutila, suspendarea intervenind de drept.
  Va multumesc,

  Reply
  1. 2.1
   Avatar

   Sergiu

   Extras din regulamentul FRC(unde inca apare titulatura oficiala de Fedreatia Romana de Ciclism si Triatlon)

   ” Stabileşte anual, pe bază de grila de puncte, in urma participării la competiţiile înscrise în calendarele interne şi internaţionale, următoarele clasamente:
    Ciclism:
    Şosea, Pista, Ciclocros:
   a) Cadeţi – sportivi sub 16 ani;
   b) Juniori – 16 -18 ani;
   c) Seniori – peste 18 ani;
    Mountain bike (Cross-Country, Maraton, Downhill):
   a) Cadeţi – sportivi sub 16 ani;
   b) Juniori – 16 -18 ani;
   c) Seniori – peste 18 ani;
    Trial:
   a) Cadeti – 15-16 ani;
   b) Juniori – 16 – 18 ani;
   c) Seniori – peste 19 ani;
    BMX:
   a) Juniori – 17 – 18 ani;
   b) Seniori – peste 19 ani;
    Ciclism în sală:
   a) Juniori – 17 – 18 ani;
   b) Seniori – peste 19 ani;
    Triatlon:
   a) Liga Juniori – sub 19 ani;
   b) Liga Tineret – pana la 23 ani;
   c) Liga de seniori – peste 19 ani.
    Ciclism pentru sportivi cu dizabilităţi;
    Ciclism pentru amatori. ”

   Observati ca la ultima categorie apare “ciclism pentru amatori”, amatori care nu sunt obligati sa fie legitimati!!! Asadar suspendarea celor de la Marghita este ILEGALA.

   “Art. 29. La şedinţa de Consiliu de Administraţie la care se discută suspendarea, va fi invitat un reprezentant al structurii sportive in cauză. ” – deci, cum ramane cu invitatia aceea?

   Reply
 3. 3
  Avatar

  Andrei Neacsu

  Stimate domnule Selejan (deși am îndoieli asupra identității, foarte probabil vorbesc cu Bogdan Floareș).

  Suspendarea nu poate intervenii de drept. Pentru a suspenda un club trebuie să respectați Statutul și Regulamentul.
  Chiar și suspendat un club face parte din Federație, pentru că Federația este de fapt formată din cluburi, nu din angajați penali care se agață de putere.
  Concluzia ar fi că indiferent dacă este suspendat sau nu (pentru că suspendarea ține până la Adunarea Generală), clubul repsectiv ESTE MEMBRU AL FEDERATIEI.

  Tacticile astea securisete de dezinformare poate că țin la cei care nu cunosc Statutul și Regulamentul federației și la cele câteva cluburi care vă mai susțin.

  Reply
  1. 3.1
   Avatar

   gigi

   STIMATE pe dracu! Asta e definitia comunismului in persoana: hartii, condici, reguli dupa bunul plac…. Tataieee! Nici Ceausescu nu a avut un sfarsit frumos ! Apropos de ziaristii “manjiti”! Sefii lor adica proprietarii trusturilor de presa au fost instiintati de “combinatiile tale”

   Reply
 4. 4
  Avatar

  CSC Marghita

  intr-adevar aveti dreptate, copilul respectiv nu era licentiat, dar era vb de campionatele nationale de mtb XCM, dar totusi nu puteti da o declaratie ca nu am participat cu nici un sportiv…. sau daca nu are legitimatie de la FRC atunci nu se considera sportiv? multumesc

  Reply
 5. 5
  Avatar

  marin

  Spre binele ciclismului sper ca MTS-ul sa ia o decizie simpla dupa un “calcul matematic” real al situatiei din acest moment:

  1- Novak a fost ales cu 14 voturi dar se doreste inlaturarea sa prin doar 6 (!)
  2- Din 28 de cluburi de ciclism din Romania 24 il sustin pe Novak printr-o scrisoare deschisa
  3- Inainte de Novak poate spune cineva cati sportivi, cluburi si concursuri au fost suspendate de FRC-ul condus de domnul Selejan ?

  Reply
 6. 6
  Avatar

  CSC Marghita

  Anul asta,din 15 martie 2013 am fost afiliati cu drepturi depline, si sincer dl Selejan in 3 luni ati vrut sa scoatem din buzunar sportivi licentiati?????hai sa fim seriosi, asa ceva este imposibil, un sportiv cu licenta inseamna fff multa munca si efort, ceea ce dureaza mai mult timp, nicidecum 3-4 luni sau chiar un an de zile. Clar ca era facut din rea-intentie.Multumim mult, asa macar respectati politica dvs de a nu dezvolta ciclismul

  Reply
 7. 7
  Avatar

  Surmont Club

  Sedinta asa zisului consiliu de administratie este nestatutara si ilegala, deci nula, la fel ca si toate hotararile emise de ea, inclusiv demiterea abuziva a presedintelui, cat si suspendare abuziva a cluburilor, fara a le da dreptul statutar de a fi consultate inainte de aceasta decizie. Campionatele nationale de mountain bike cuprind competitii distincte pentru toate cele 4 discipline de MTB, adica cross country, downhill, four cross si trial. In acest sezon federatia a organizat doar campionatele nationale pentru disciplina de cross country. Surmont Club are activitate in acest moment in disciplinele de downhill si four cross unde federatia nu a organizat nici un campionat national in acest sezon. Deci chiar si in situatia in care sedinta de consiliu de administratie ar fi fost statutara, suspendarea clubului nostru nu era posibila pentru motivul neparticiparii la un campionat national pe care federatia nu l-a organizat. Motivul suspendarii abuzive a clubului nostru si a altor cluburi este incercarea de a ne priva de dreptul statutar de vot pe care l-am avea in prima adunare generala, strategie adoptata de Vasile Selejan si cu un an in urma cu ocazia suspendarii celorlalte 13 cluburi. Totusi Eduard Novak a castigat pozitia de presedinte chiar si cu acest handicap de – 13 cluburi sustinatoare 🙂

  Reply
 8. 8
  Avatar

  CSC Marghita

  Clubul nostru s-a afiliat in 15 martie 2013 cu drepturi depline, si hai sa fim seriosi in atata timp este imposibil sa scoti din buzunar sportivi licentiati. stiti fff bine ca asta dureaza fff mult timp, munca si efort,nicidecum in 3-4 luni sau chiar intr-un an de zile. Noi suntem afiliati la FRC , am facut contracte cu juniori (noi ii consideram pe ei deja sportivi,chiar daca dupa politica dvs sportivi sunt cei care au “licenta”), si dupa parerea noastra licenta se da dupa performanta si merit.Multumim mult, asa macar respectati politica dvs de a nu dezvolta ciclismul

  Reply
 9. 9
  Avatar

  TCT

  Stiti care este culmea suspendarii?

  Va spunem noi
  Am avea si noi o opinie legata de suspendarile cluburilor.Ati suspendat DH Bistrita care club are Campion National la Trial.Dar normal ca aceasta ramura nu va interseaza chiar daca Clubul Show Time a organizat Campionatul National de Trial din surse proprii si nu ati fost in stare sa trimiteti un arbitru de la federatie.
  Totodata CS Marghita si Bellotto prin implicarea lor ciclismul romanesc fiind sponsorii a 3 etape in Turul Romaniei 2012,2013 ia suspendat tovarasul Selejan.
  Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!

  Nu ati lasat arbitrii FRC la Campionatul national de MTB cross country !
  Organizat de un club suspendat din surse proprii pentru imaginea ciclismului..
  Nu ati lasat arbitrii la Campionatul National de MTB XCO Cluj Napoca.
  Dar sa nu uitam aceste lucruri pentru binele cislimului.

  Aceste scheme erau in proiectul dumenavostra de 5 ani pe care l-ati facut?

  Reply
  1. 9.1
   Avatar

   Sergiu

   Sti care e culmea nesimtiri?
   Ei nu trimit arbitrii la CN de MTB, pentru ca au fost organizate de un club “dusman”, dar suspenda cluburi care nu au trimis sportivi la aceste campionate.

   Asta da dreptate.

   Reply
 10. 10
  Avatar

  Sergiu

  Legat de punctul nr.9, Selejan cand are de gand sa respecte si drepturile cluburilor si obligatiile FRC?

  Reply
 11. 11
  Avatar

  florin

  Va propun o masura radicala: sa infiintati o federatie separata de xco,mountin bike,downhill si trial pt. ca si in alte tari sunt federatii separate si asa nu veti mai avea vesnic discutii cu ciclismul de sosea care oricum o luati este altceva. Oricum ministerul nu se va implica in scandalul de la frc pt. ca este o federatie cu caracter privat si nu se poate rezolva situatia numai si numai in interiorul frc conform regulamentului existent si nu pe prezumtii de vinovatie sau nevinovatie. Orice membru care nu se va prezenta la adunarea generala stabilita pe5 dec.nu mai are dreptul moral sa critice o parte sau alta daca sustii ceva sau pe cineva fii prezent si bate-te pt ceea ce crezi si numai asa se va schimba ceva in bine ,daca din nou o sa veniti cu boicotari si alte tertipuri va meritati soarta.Acest apel disperat de altfel este valabil si pt. D-l Novak, asteptam curaj si prezenta!

  Reply
  1. 11.1
   Avatar

   Tudor Oprea

   Nu sunt federatii separate in alte tari. Daca era asa simplu am fi facut-o demult :-). In principiu UCI recunoaste o singura federatie intr-o tara pentru toate diciplinele.

   Reply
 12. 12
  Avatar

  Andrei Neacsu

  Florin scumpule, despre ce AG din 5 decembrie vorbești tu aici? Nu există așa ceva pentru că nu a existat niciodată un Consiliu de Administrație statutar constituit care să convoace o Adunare Generală.
  Până una alta ciclismul de șosea este în moarte clinică în Romania și celelalte discipline sunt pe val. Nu mai bine mergi tu șî îți bagi capul în fântâna cu apă rece ca să te trezești la realitate și să nu mai trăiești într-o lume paralelă?

  Reply
 13. 13
  Avatar

  Costin

  Andrei Neascu, vezi tu alta posibilitate? Mai are Novak vreo putere? Mai poate sa faca ceva? Pe 5.12 se alege alt presedinte si gata balciul.
  Federatia parelela e solutia pentru nemultumiti, ce frumos a fost la campionatul de ciclocros, fiecare a mers unde i-a convenit. Ce faca nu e recunoscuta de UCI? Te impiedica cineva sa te consideri campion national?

  Reply
 14. 14
  Avatar

  campionii velodromului

  Sunteti de tot rasul alergati cu 3 sportivi la start si devin campioni nationali, un va intereseaza valoarea ciclistilor ci medalile, cat mai multe pentru ca in functie de cate medalii aveti puteti obtine fonduri, stiu oare cei care va sponsorizeaza care este lista de participare? Va bateti joc de sportivi lasand-
  ui sa creada ca sunt valorosi daca sunt campioni dar daca ar trebui sa faca un concurs extern ar fi foarte dezamagiti pentru ca multi nici macar nu ar ajunge la finis. Domnilor puteti dormi linistiti? Cand va trebui sa dati socoteala va fi mai rau pentru ca nimeni nu pleaca din aceasta lume fara sa plateasca. Cei care sufera acum sunt niste tineri de care va bateti joc si pe spatele carora va faceti averi. RUSINE

  Reply
 15. 15
  Avatar

  sergiu

  @Florin : cu boicotari ati venit voi, slugile lui selejan, cand nu ati acceptat sa semnati convocatorul pentru AG de la Marghita. De ce nu ati venit acolo sa va bateti voi pentru ceea ce credeti si sa va expuneti punctul de vedere? Pentru ca a dat ordin stapanul vostru sa stati cu totii in cusca si sa nu miste unul in front. Doar cei de la arad au fost foarte aproape sa-si taie craca de sub picior. Noi ne-am batut pentru crezul nostru in martie: 14 voturi pt EDE(cele castigatoare).

  @Costin: la care CN de ciclocross te referi? La cel stabilit de stapanul vostru ilegal si nestatutar? A explicat foarte clar Ede ca nu ati avut dreptul sa modificati locatia unei competitii inregistrate in calendarul UCI.

  Reply
 16. 16
  Avatar

  Costin

  Sergio, amice…
  Nu ma lua pe mine “stapanul vostru”, ok? si nici nu-mi spune mie ca am modificat nu-stiu-ce locatie.
  In poiana are loc cx-ul de 30+ de ani, si e Poiana Brasov nu un traseu printre gunoaie in orasul mort Zarnesti.
  Si ce creier sa ai sa pui ciclocrosul la o saptamana dupa velodrom, iti poti imagina ce aberant e lucrul asta pentru un sportiv? Ia zi,poti poti? 😀

  Reply
  1. 16.1
   Avatar

   Ciclist

   Cu tot respectul dar cred ca doar in tara asta exista asa ceva ca trebuie sa fi bun la toate. Ciclocrosul nu are nimic de a face cu velodromul si invers. Doar la noi sportivii din cluburile de stat trebuie sa fie buni la toate ca sa aduca medalii cat mai multe ca sa primeasca fonduri cat mai multe.

   Reply
 17. 17
  Avatar

  campionii velodromului

  Auzi Costinele velodromul este pentru cei care fac velodrom iar cyclocrossu este pentru cei care fac cyclocros, dar de unde sa stii tu toate astea? vezi Costinele din cauza unor ca tine a ajuns ciclismul unde este, pentru ca toti care mergeti cu bicicleta sunteti specialisti in ciclism. Ascundeti-va BAAAA

  Reply
 18. 18
  Avatar

  Vorel Grosu

  auzi mai Costinele ,daca ai cunostinta de ciclism,sa stii ca nimeni nu este obligat sa fuga velodrom si dupa o saptamana sa vina la ciclocros.Cei care fac ciclismul VINATORESC merg peste tot,velodrom, mtb,sosea,dunhill,duatlon,triatlon si biatlon,iar cei cu coloana vertebrala se duc acolo unde trebuie pt ce s-au pregatit cu adevarat.Din punct de vedere al Campionatelor de la Zarnesti ,este clar ca esti rau informat sau Prost Informat.Te rog pe viitor da-ti numele si organizeaza tu,un concurs macar de nivelul ce a fost la Zarnesti.Astept un raspuns

  Reply
 19. 19
  Avatar

  Pro Romania

  WOOOW… Domnu’ antrenor Grosu! Sper ca sunteti cel real pentru ca vreau si eu sa va intreb 2 lucruri. Vreau sa-mi raspundeti sincer.
  1. De ce ati tinut mortis sa fie campionatele de ciclocross la Zarnesti, daca federatia a zis ca marea majoritate vor veni la Poiana Brasov?
  2. Ce v-a promis domnul Novak in Turul Romaniei in momentul in care Edi era super dezamagit de organizare si vroia sa plece acasa?

  Reply
  1. 19.1
   Avatar

   sergiu

   La punctul 1 it raspund eu: nu federatia a zis, ci selejan! Nu incurca capra cu varza. A fost una din metodele clasice ale comunistului de ai pune bete in roate lui Ede. D-ul Grosu a organizat ciclocross-ul pt ca cei care s-au batut cu pumnul in piept la inceputul anului anului ca vor face si vor drege s-au dat la fund(poate gresesc, dar cred ca e vb de cei de la bilal). In conditiile in care, D-ul Grosu, si-a asumat aceasta responsabilitate era normal sa o faca asa cum credea el ca va iesi cel ma bine. Orice organizator de competitii cicliste din lumea asta isi alege singur traseul, e logic.

   Reply
 20. 20
  Avatar

  Viorel Grosu

  Da sunt cel real eu nu am de ce sa ma ascund si pot sa-ti dau aceste raspunsuri
  1.De ce CN de cyclocross la Zarnesti ? Voi spune care a fost realitatea pentru ca mie nu-mi sta in caracter sa mint. Conform Calendarului competitional 2013 aceste campionate au fost trecute la Zarnesti, cu 2 saptamani inainte de data competitiei am inceput organizarea, demersuri pentru a obtine salvarea, aprobarile necesare, cumpararea premiilor, amenajarea traseului si tot ce tinea de aceasta organizare, am investit fonduri si timp, dupa ce totul a fost pregatit presedintele clubului nostru a transmis la federatie o adresa in care le aducea la cunostinta ca toate demersurile cu organizarea CN este Ok si conform calendarului suntem pregatiti si asteptam participantii. Dupa 20 de minute de la transmiterea adresei prin Fax sa modificat in calendar locatia din Zarnesti in Poiana Brasov si va intreb eu acum ce inseamna asta? bataie de joc domnilor,eu am vrut sa organizez ceva frumos pentru ca de ani buni titlurile de campion ajung la Zarnesti am vrut sa vada si populatia acestui oras cum arata un asemenea concurs.Traseul a fost unul conform standardelor UCI de cyclocross mult diferit de cel din Poiana care nu mai este de actualitate( acela este un traseu de MTB) cei care au fost prezenti pot sa va spuna parerea despre traseu.Cum poti tu federatie fiind sa modifici o locatie cu o saptamana inainte de concurs? daca eram anunt din timp si nu se cheltuia pentru organizare puteam sa mergem in Poiana este usor te urci in masina te duci fugi si te intorci cu rezultate dar pentru a organiza trebuie sa te implici iar cand totul este gata revocam ordinul. Te intreb este corect?
  2.Domnul Novak nu a avut nici o implicare asupra lui Edy in Turul Romaniei, eu m-am intors de la un concurs din Ungaria si am ajuns la Baia Mare am stat de vorba cu componentii lotului national si le-am ridicat moralul, pentru ca daca nu stiti eu sunt ANTRENOR si stiu sa lucrez cu o echipa si asta o dovedesc rezultatele echipei mele,iar Edy sa pregatit pentru Turul Romaniei si nu putea sa renunte. Tot ce am realizat in acest sport si sunt mandru de realizarile mele au fost din surse proprii sa stiti domnilor eu nu am primit niciodata nimic nici de la Salajan nici de la Novak am participat cu echipa Nationala de multe ori la curse externe dar nici o data nu am primit nici o diurna nici eu nici sportivii mei .Asta este adevarul.Eu fac totul din placere nu ca altii si daca ar mai fii macar 5 sau 6 ca mine am avea rezultate remarcabile si asta nu este lauda.Poate va dati numele sa stiu cui am raspuns.

  Reply
 21. 21
  Avatar

  campionii velodromului

  Cine a incalcat statutu si regulamentul pentru aceste CN de cyclocrosss ?

  Reply
 22. 22
  Avatar

  Eduard Grosu

  Hai sa-ti raspund eu,chiar daca nu ai avut bunul simt sa-ti dai numele.
  1)Majoritatea au vrut CN la Poiana pentru ca sa nu mai fugim noi,Zarnestenii,care in ultimii 10 ani,au invins TOATE CN de Ciclocross de la Cadeti la Elite,si le-am tinut la Zarnesti,deoarece aici este SINGURUL traseu cu adevarat de ciclocross,nu cel din Poiana unde este marcat 20 m si apoi mergi prin padure intre oi. (daca nu ma crezi o sa-ti arat filmari de la cele doua concursuri din Poiana unde,in momentul cand ieseam din padure dadeam intr-o stana si ne mai alergau si cainii)
  2)Datorita pregatirii pe care o are dl Grosu Viorel Florin,ca si antrenor (cred ca exista maxim 3 antrenori cu carnet nou de antrenor,restul le au din vremea lui nea Nicu,si nu sunt antrenori,ci doar instructori),el explicandu-ne ca nu are rost sa dam cu piciorul unei munci de 1 an.Iar Novak nu a promis nimic,ne-a explicat si el ca nu se poate schimba intr-o luna ceea ce s-a “construit” in 20 de ani.
  Data viitoare sa-ti scrii si numele ca doar esti PRO!

  Reply
 23. 23
  Avatar

  gigi

  Salajane! Ai apus tata! Exista viata si dupa Federatie ! Chiar si fara Mertane, deplasari la discretie, bani cheltuiti la discretia ta si gastii tale de infractori. Ce nu intelegi tu este ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si la un moment dat EPOCA de AUR se mai si stinge! Comunist infect ! Ti-ai pus poalele singur in cap!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.