Bulele carbogazoase din Coca-Cola par a fi secretul celebrei băuturi răcoritoare, scrie Huffington Post. Jurnaliştii americani au discutat cu Jeffrey Dunn, fost şef operaţional în cadrul Coca Cola pentru regiunea America de Nord, care a explicat că la începutul anilor 2000 mai multe cercetări efectuate au ajuns la concluzia că băutura are un echilibru perfect al gustului: “aroma de vanilie bine proporţionată, plante citrice şi condimente speciale precum scorţişoară sau nucşoară. Zahărul, acidul fosforic şi dioxidul de carbon compun şi ele gustul unic al băuturii”, mai scrie publicaţia americană. Totuşi, cel mai mare “secret” par a fi bulel carbogazoase, care generează “un soi de dependenţă” pentru cei care le consumă, a mai arată cercetarea efectuată în urmă cu 12 ani.
Pe piaţa din România, Coca-Cola a vândut anul trecut 162,7 milioane navete, în creştere cu 1% faţă de anul 2011, când s-au comercializat 160,7 milioane de navete, informează Mediafax.. Vânzările Coca-Cola din anul 2010 au fost însă mult mai mari, 167,8 milioane de navete. În România, Coca-Cola este îmbuteliată la Ploieşti şi TImişoara.